Várkonyi István

Általános Iskola

KÖSZÖNTŐ

Kedves Látogató!

 

 

Szeretettel köszöntöm megújult honlapunkon!

 

Évek óta keressük azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével gyorsan, hatékonyan és széles körben tudunk hírt adni magunkról, programjainkról. Ezen lehetőségek egyike iskolánk honlapja. Nagyon sokan látogatják ezt az oldalt, de mellette a facebook profilunk is egyre népszerűbb.

Azzal a szándékkal újítottuk meg iskolánk weblapját, hogy egy folyamatosan frissülő, információban gazdag és könnyen kezelhető, vagyis "felhasználóbarát" információforrás segítse az iskolánk iránt érdeklődőket.

Célunk volt az is, hogy a honlap és a közösségi oldal közötti kommunikáció gördülékeny legyen.

Biztosak vagyunk abban, hogy használat közben mindenkiben megfogalmazódik olyan javaslat, amivel fejleszteni, bővíteni lehet a www.varkonyisuli.hu honlap működését. Kérjük, ezeket erre az e-mail címre írják meg nekünk!

 

Kellemes böngészést kívánok valamennyi munkatársam nevében!

 

Ne feledjék:

Várkonyisnak lenni jó!

                                                                                                      Lefor Gyula

igazgató


Aktuális

Erzsébet Napközis tábor II. turnus

2024.07.12. 14:25 Lejár 2024.07.26. 23:59 [2041]
Erzsébet Napközis tábor II. turnus 2024

Erzsébet Napközis Tábor II. turnusa a Várkonyiban.
Nagyon mozgalmasan telt a hetünk, a meleg miatt nem sok időt töltöttünk az épületben. Nagy élmény volt, szinte mindenki számára, hogy a héten kétszer is hűsölhettünk, a Ceglédi Uszodában, illetve a Budai úti strandon.
Háromszor Budapestre kirándultunk, utazásunk során tanultuk a közösségi tömegközlekedés szabályait, vonatoztunk, buszoztunk, villamosoztunk, trolibuszoztunk, mozgólépcsőztünk. Utaztunk az M1-es metróval, ami Európa első földalatti vasútvonala. Megcsodáltuk a Magyar Zene Háza gyönyörű épületét, mely szépen illeszkedik a Városliget környezetébe. A kiállításon pedig zenei időutazáson vettünk részt, ahol fejhallgatóval hallgathattuk az őskortól napjainkig a különböző korok dallamait. Sokféle hangszert láthattunk, sőt az egyik teremben még táncra is perdülhettek a gyerekek. Délután a játszóteret vettük birtokba.
Szerdán siklóval mentünk fel a Budai várba, felkerestük a Mátyás templomot és a Halászbástyáról gyönyörködhettünk a csodálatos panorámában. A napot margitszigeti kikapcsolódással zártuk.
Csütörtökön az Állatkert kifutói és árnyas parkjai között töltöttük a napunkat. Összegzésként elmondható, hogy a gyermekek a változatos programoknak köszönhetően sok új és kellemes élménnyel gazdagodtak. Kitűnő hangulatban telt ez a két hét, a nagy érdeklődésre való tekintettel mintegy 120 tanuló részvételével. 
Köszönjük az Admirál étteremnek a finom ételeket. A 2. turnus programjainak megvalósításában részt vettek: Marton Melinda, Sápi-Búzás Beáta,
Kökény Kinga, Fehér Eleonóra és Hegyi Pádár Edit. 
Köszönöm a segítségüket: Máté Bálintné

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Értékelés: 0/0

Az év bisel fotósa

2024.07.12. 14:02 Lejár 2024.07.26. 23:59 [2040]

Energiaügyi Minisztérium meghirdette "Az Év BISEL Fotósa 2024" diák (7-12. évfolyam) és felnőtt pályázatát.

 

Értékelés: 0/0

Öko tábor

2024.07.12. 13:52 Lejár 2024.07.26. 23:59 [2038]

Az idei tanévben 2024. július 1-3-ig került megrendezésre megújult helyszínekkel és programokkal a 13. ÖKO tábor.
Hétfőn Budapestre kirándultunk. Délelőtt a Fővárosi Állat- és Növénykertben megismerhettük a világ összes kontinensének állat- és növényvilágát, majd felfedeztük a Városligetben a Léghajókert játszóteret is.
Kedden történelmi időutazáson vettünk részt a Tordasi Élményfaluban, ahol átélhettük a vadnyugati hangulatot és izgalmas programok aktív szereplői voltunk. Sikerült kijutnunk Winnetou szabadulószobájából, aranyat mostunk, megültük a rodeó bikát és számos vadnyugati játékot is kipróbálhattunk.
Szerdán a Korda Filmparkban betekintettünk a filmkészítés kulisszatitkaiba és sétálhattunk az ókori Róma, valamint New York díszletei között. A délutánt a Margitszigeten töltöttük.
Rendkívül sok élménnyel gazdagodva zártuk a 13. ÖKO tábort.

Gál Ildikó és Barkó Nikoletta tanító néni

Értékelés: 0/0

Tanévzáró ünnepség

2024.07.10. 11:46 Lejár 2024.07.24. 23:59 [2037]
Tanévzáró ünnepség 2024

Iskolánk tanévzáró ünnepségét június 27-én tartottuk. A műsorközlő Bojer Luca 3.b osztályos tanuló volt. Az ünnepség kezdetén közösen elénekeltük a Himnuszt, majd Mentovics Éva: Hurrá, Vakáció! című versét szavalta el Sánta Janka 3.a, Pataki Anna 3.b, Hegyi Liliána 3.c és Reggel Zoé 3.d osztályos tanuló. A 3. évfolyam néhány diákja Judit és a Zenemanók: Hurrá, nyaralunk című dalával igazi vakációs hangulatot varázsolt. Lefor Gyula igazgató úr tanévzáró gondolatait a Várkonyi gyűrű átadása követte, melyet idén Marosszéki Hajnal tanító néni kapott meg. A Várkonyi plakettet Mótyán Petra és Sipos Luca vehette át. Az ünnepséget a Szózat zárta.

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Értékelés: 0/0

Gyereknap

2024.07.04. 11:34 Lejár 2024.07.18. 23:59 [2036]
Gyereknap 2024

Iskolánk alsó tagozatán az idei évben is megtartottuk szokásos gyermeknapi rendezvényünket. Reggeli közös táncos torna, csúszdás légvár, óriás darts foci, bűvös lebegő labdák, népi fajátékok, íjászat, rolleres akadálypálya, csillámtetoválás, zene és még sok érdekesség várta ezen a napon a gyerekeket. Jégkrémmel és limonádéval hűsítették magukat. Ezen a napon a játék öröme volt a jutalom az egész éves munkáért. Nagyon jól érezték magukat! Megérdemelték!

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Értékelés: 0/0

Ballagás

2024.07.04. 11:13 Lejár 2024.07.18. 23:59 [2035]
Ballagás 2024

Különös kérés érkezett az iskola vezetőségéhez. Egy 50 évvel ezelőtt elballagott osztály szerette volna ezt az élményt újra átélni. A rohanó életnek egy elillanó és soha meg nem ismételhető csodáját próbálta felidézni az 1974-ben végzett 8. c osztály hűséges kis csoportja iskolánk június 22-én megtartott ballagási ünnepségén. Ilyen még nálunk nem történt, ezért a ballagási ünnepség szervezőjeként az egyeztetések után megilletődve készítettem el az új forgatókönyvet, immáron az "öregdiák" ballagással kiegészítve. Ezzel a különleges, jubileumi ballagással visszaidézték a múltat, a feledés homályába vesző iskolai éveket, egy napra újra beültek a padba, diáknak érezhették magukat. Önfeledt beszélgetésük során fény derült több apró csínytevésükre, de arra is, hogy egykori iskolájukat mennyire a szívükbe zárták. Többen közülük szülőként gyermekeiket is ide iratták be, de olyan is akadt, akinek már az unokája is idejár.


Köszönjük az élményt a jelenleg itt tanító pedagógusok nevében, hiszen ők is felemelő pillanatokat élhettek át. Örömünnep volt ez a nap valamennyiünk számára.

 

"Szunnyad a csend a folyosókon,
hol sok-sok tabló néz le rám,
s a diák-arcok kérdik tőlem:
tényleg ez volt az iskolám?
Igen, ez volt! Én itt tanultam.
Nemcsak a Magyart, a Fizikát.
Ember lettem! És hittel vallom:
szeretni kell az iskolát,
mert szentély ez. Akár az ember,
ki most a Múltat kéri fel
igazolni egy örök tételt:
HOGY ÉLNI JÓ. ÉS ÉLNI KELL !"


(Vántsa Zoltán -Iskolában)

 

Cegléd, 2024. 06. 27.
 
Milusné Józsa Márta

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Értékelés: 0/0

Erzsébet Napközis tábor első hét

2024.07.02. 12:15 Lejár 2024.07.16. 23:59 [2034]
Erzsébet Napközis tábor első hét 2024

Várkonyis Erzsébet Napközis tábor 1. hete
Ebben a tanévben is lehetőségünk nyílt arra, hogy tanulóinknak az Erzsébet-program keretében a nyári szünetben programokat szervezzünk. Az összetartozás jeleként Erzsébet-tábor logóval ellátott pólót készíttettünk a gyermekeknek. Igyekeztünk egy olyan programokkal teleszőtt ötnapos nyári kikapcsolódást összeállítani számukra, amely plusz tudással ruházza fel őket és élményekben is gazdagodnak. Tematikánkban megjelent a sport és az egészségtudatos élet, környezetvédelem és környezetszépítés, kézművesség, néphagyományok megismerése és természeti értékeink védelme. A táborlakók vidám hangulatban, játékos feladatokon keresztül ismerkedtek egymással, volt kézműves foglalkozás, foci és sok-sok nevetés. A nagy hőségben pedig a ceglédi uszoda vizében, ill. a Budai úti termálfürdőben hűsölhettek. A vízipisztoly csaták nagyon népszerűek voltak., amik egy kis felfrissülést adtak. A közlekedést vonattal, villamossal és busszal oldottuk meg, amit nagyon élveztek a gyerekek. Kedden a kecskeméti Planetáriumban jártunk, ahol a bolygókkal és a csillagos égbolt rejtelmeivel ismerkedtünk.
A végén egy kis lézer show-ban is volt részünk. Délutánunkat a Leskowszky Zenegyűjtemény foglalkozásán töltöttük több ezer hangszer társaságában. Több különleges hangszert a gyerekek is megszólaltathattak. Csütörtökön a Tropicárium kedves és félelmetes állatait csodálhattuk meg, nagy izgalommal várták a rája simogatót. Pénteken a Pénz Múzeum épületét csodáltuk meg kívül-belül, ahol minden aranyozott színű volt. A bejáratnál két Pepper robot fogadott, akik a feltett kérdésekre adott válaszaikkal, tánccal, zenéléssel, vicc meséléssel szórakoztattak minket. A foglakozásokon megismerkedhetünk régi pénzekkel, jártunk "arany bányában", pénzkészítés folyamatát láttuk, online vásárlásról is információt szerezhettünk. Igazi
arany tömböt (12,5 kg) emelhettünk. A sok-sok számítógépes és interaktív játékkal hasznos tudáshoz jutottunk, majd mindenki elkészíthette saját tervezésű, saját fotójával ellátott bankóját. Az épület 7. emeletén lévő panoráma teraszáról gyönyörködhettünk a kilátásban és hűsölhettünk egy kis üdítő mellett.
Hetünket egy kis játékkal a Margitszigeten zártuk.
Köszönjük az Admirál étteremnek a finom ételeket.
A tábor szervezői: Balogh Zoltánné, Kocsis Sarolta, Máté Bálintné, Nyíriné Hargitai Ágnes, Hegyi-Pádár Edit, Retkes Nándorné.

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Értékelés: 0/0

Táncgála

2024.07.01. 15:12 Lejár 2024.07.15. 23:59 [2033]
Táncgála 2024

2024. június 17-én tartottuk Táncgála rendezvényünket a Gál József Sportcsarnokban. A rendezvény iskolánk hagyományai közé tartozik, hiszen 1999 óta mintegy 11 gála került megrendezésre, melyek mindig egy téma köré épültek, így megelevenedett Petőfi Sándor János vitéz című műve is táncjátékkal. Ebben az évben Fazekas Mihály Lúdas Matyi alkotása került az est középpontjába. A színdarabot Gór Marianna rendezte, és a 6.i osztály jelenítette meg. A táncokat iskolánk diákjai mutatták be elsőtől hetedik évfolyamig. A koreográfiákat betanították iskolánk táncpedagógusai:
Borgya - Réfi Ildikó és Hornyikné Takács Krisztina.

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Értékelés: 0/0

Jelentkezés leendő 5. évfolyamos emelt szintű képzésre

2024.05.16. 14:20 Lejár 2024.08.31. 23:59 [2003]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Értékelés: 0/0

"ZánKarácsony" 2023.

2023.12.05. 06:45 Lejár 2024.08.31. 23:59 [1860]

November 20-22-ig 3 osztályunk (5.i,5.a,5.b) 41 tanulója , osztályfőnökeikkel együtt 3 napot töltött a Zánkai Erzsébet-táborban. Élménydús, szórakoztató, érdekes és nagyon színvonalas programokkal vártak bennünket a tábor gyakorlott házigazdái. Gyönyörű napos időben utaztunk és érkeztünk meg a tábor helyszínére. A szobák elfoglalását követően a szép időben diákjaink a játszótéren sütkéreztek, játszottak, az erdőben sétáltak, futkároztak. Ebéd után legyalogoltunk a Balaton partra, megcsodáltuk a naplementét, majd kellemesen elfáradva érkeztünk vissza a vacsorára.

A választható programok között lehetőség nyílt arra, hogy diákjaink sorversenyeken mérjék össze fizikai erőnlétüket más iskolák diákjaival.

A játékos sorversenyen 8 fős csapatunk versenyezhetett, lézerharcot vívtak fiúk-lányok egymással, ki-ki kedve szerint választhatott a szabadidős programok közül. Mindenki kedvére korcsolyázhatott, az időjárás is kedvezett ehhez a kedvelt kikapcsolódáshoz. Az igazi karácsonyi hangulatot a téren feldíszített karácsonyfa, a kivilágított kisvasút és nosztalgikus adventi zene varázsolta még szebbé. Lehetőség volt a téren forró kakaót és teát iszogatni. A következő napunk programjait szerencsére az eső sem zavarta meg. Játékterem állt a gyerekek rendelkezésére, ahol kedvükre csocsózhattak, társasjátékozhattak, pingpongozhattak. Minden nap bőséges reggelit, ebédet és vacsorát kaptunk, korgó gyomrunkat mindig sikerült csillapítani , finomabbnál-finomabb ételekkel!

Az élmények sorában két rendkívüli program fokozta az ünnepi hangulatot, egy lélegzetelállító Cirkuszi előadás ill. utolsó este egy szuper "Caramel" koncert, mellyel búcsúzhattunk Zánkától.

Karácsonyi meglepetésként még édességcsomagot is kaptak az utazó ötödikesek. Linzerrel és pozsonyi kiflivel "édesítették meg" a szervezők tábori tartózkodásunkat.

Három nap tengernyi élményével, jóhangulatban és jóleső fáradsággal értünk mindannyian haza!

Köszönjük Hornyikné Takács Krisztina és Máté Bálintné Valika tanárnők pályázatban nyújtott segítségét.

Az osztályok kísérői: Szalisznyó Zsuzsanna 5.i, Bíró Ferenc 5.a és Csiszár Ágnes 5.b-s osztályfőnökök voltak.

Értékelés: 0/0

next page
nihan kız yurdu ankara istanbul seo ajansı topraksız tarım serası

Bethlen Gábor Alap

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Akadálymentesített intézménykereső
(út a közzétételi listához)

Felíratkozás hírlevélre

Semmilyen kötöttséggel nem jár, bármikor leiratkozhat róla.

Felíratkozás hírlevélre

155

Határtalanul!

Bethlen Gábor Alap Családinfo - Együtt lenni jó Boldog iskola Tanulni élmény! Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Nemzeti Együttműködési Alap Adatkezelési tájékoztató

Régi honlapunk