Várkonyi István

Általános Iskola

ESEMÉNYEINK - Anyaiskola

Erzsébet Napközis tábor II. turnus

2024.07.12. 14:25 Lejár 2024.07.26. 23:59 [2041]
Erzsébet Napközis tábor II. turnus 2024

Erzsébet Napközis Tábor II. turnusa a Várkonyiban.
Nagyon mozgalmasan telt a hetünk, a meleg miatt nem sok időt töltöttünk az épületben. Nagy élmény volt, szinte mindenki számára, hogy a héten kétszer is hűsölhettünk, a Ceglédi Uszodában, illetve a Budai úti strandon.
Háromszor Budapestre kirándultunk, utazásunk során tanultuk a közösségi tömegközlekedés szabályait, vonatoztunk, buszoztunk, villamosoztunk, trolibuszoztunk, mozgólépcsőztünk. Utaztunk az M1-es metróval, ami Európa első földalatti vasútvonala. Megcsodáltuk a Magyar Zene Háza gyönyörű épületét, mely szépen illeszkedik a Városliget környezetébe. A kiállításon pedig zenei időutazáson vettünk részt, ahol fejhallgatóval hallgathattuk az őskortól napjainkig a különböző korok dallamait. Sokféle hangszert láthattunk, sőt az egyik teremben még táncra is perdülhettek a gyerekek. Délután a játszóteret vettük birtokba.
Szerdán siklóval mentünk fel a Budai várba, felkerestük a Mátyás templomot és a Halászbástyáról gyönyörködhettünk a csodálatos panorámában. A napot margitszigeti kikapcsolódással zártuk.
Csütörtökön az Állatkert kifutói és árnyas parkjai között töltöttük a napunkat. Összegzésként elmondható, hogy a gyermekek a változatos programoknak köszönhetően sok új és kellemes élménnyel gazdagodtak. Kitűnő hangulatban telt ez a két hét, a nagy érdeklődésre való tekintettel mintegy 120 tanuló részvételével. 
Köszönjük az Admirál étteremnek a finom ételeket. A 2. turnus programjainak megvalósításában részt vettek: Marton Melinda, Sápi-Búzás Beáta,
Kökény Kinga, Fehér Eleonóra és Hegyi Pádár Edit. 
Köszönöm a segítségüket: Máté Bálintné

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Értékelés: 0/0

Az év bisel fotósa

2024.07.12. 14:02 Lejár 2024.07.26. 23:59 [2040]

Energiaügyi Minisztérium meghirdette "Az Év BISEL Fotósa 2024" diák (7-12. évfolyam) és felnőtt pályázatát.

 

Értékelés: 0/0

Öko tábor

2024.07.12. 13:52 Lejár 2024.07.26. 23:59 [2038]

Az idei tanévben 2024. július 1-3-ig került megrendezésre megújult helyszínekkel és programokkal a 13. ÖKO tábor.
Hétfőn Budapestre kirándultunk. Délelőtt a Fővárosi Állat- és Növénykertben megismerhettük a világ összes kontinensének állat- és növényvilágát, majd felfedeztük a Városligetben a Léghajókert játszóteret is.
Kedden történelmi időutazáson vettünk részt a Tordasi Élményfaluban, ahol átélhettük a vadnyugati hangulatot és izgalmas programok aktív szereplői voltunk. Sikerült kijutnunk Winnetou szabadulószobájából, aranyat mostunk, megültük a rodeó bikát és számos vadnyugati játékot is kipróbálhattunk.
Szerdán a Korda Filmparkban betekintettünk a filmkészítés kulisszatitkaiba és sétálhattunk az ókori Róma, valamint New York díszletei között. A délutánt a Margitszigeten töltöttük.
Rendkívül sok élménnyel gazdagodva zártuk a 13. ÖKO tábort.

Gál Ildikó és Barkó Nikoletta tanító néni

Értékelés: 0/0

Tanévzáró ünnepség

2024.07.10. 11:46 Lejár 2024.07.24. 23:59 [2037]
Tanévzáró ünnepség 2024

Iskolánk tanévzáró ünnepségét június 27-én tartottuk. A műsorközlő Bojer Luca 3.b osztályos tanuló volt. Az ünnepség kezdetén közösen elénekeltük a Himnuszt, majd Mentovics Éva: Hurrá, Vakáció! című versét szavalta el Sánta Janka 3.a, Pataki Anna 3.b, Hegyi Liliána 3.c és Reggel Zoé 3.d osztályos tanuló. A 3. évfolyam néhány diákja Judit és a Zenemanók: Hurrá, nyaralunk című dalával igazi vakációs hangulatot varázsolt. Lefor Gyula igazgató úr tanévzáró gondolatait a Várkonyi gyűrű átadása követte, melyet idén Marosszéki Hajnal tanító néni kapott meg. A Várkonyi plakettet Mótyán Petra és Sipos Luca vehette át. Az ünnepséget a Szózat zárta.

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Értékelés: 0/0

Gyereknap

2024.07.04. 11:34 Lejár 2024.07.18. 23:59 [2036]
Gyereknap 2024

Iskolánk alsó tagozatán az idei évben is megtartottuk szokásos gyermeknapi rendezvényünket. Reggeli közös táncos torna, csúszdás légvár, óriás darts foci, bűvös lebegő labdák, népi fajátékok, íjászat, rolleres akadálypálya, csillámtetoválás, zene és még sok érdekesség várta ezen a napon a gyerekeket. Jégkrémmel és limonádéval hűsítették magukat. Ezen a napon a játék öröme volt a jutalom az egész éves munkáért. Nagyon jól érezték magukat! Megérdemelték!

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Értékelés: 0/0

Ballagás

2024.07.04. 11:13 Lejár 2024.07.18. 23:59 [2035]
Ballagás 2024

Különös kérés érkezett az iskola vezetőségéhez. Egy 50 évvel ezelőtt elballagott osztály szerette volna ezt az élményt újra átélni. A rohanó életnek egy elillanó és soha meg nem ismételhető csodáját próbálta felidézni az 1974-ben végzett 8. c osztály hűséges kis csoportja iskolánk június 22-én megtartott ballagási ünnepségén. Ilyen még nálunk nem történt, ezért a ballagási ünnepség szervezőjeként az egyeztetések után megilletődve készítettem el az új forgatókönyvet, immáron az "öregdiák" ballagással kiegészítve. Ezzel a különleges, jubileumi ballagással visszaidézték a múltat, a feledés homályába vesző iskolai éveket, egy napra újra beültek a padba, diáknak érezhették magukat. Önfeledt beszélgetésük során fény derült több apró csínytevésükre, de arra is, hogy egykori iskolájukat mennyire a szívükbe zárták. Többen közülük szülőként gyermekeiket is ide iratták be, de olyan is akadt, akinek már az unokája is idejár.


Köszönjük az élményt a jelenleg itt tanító pedagógusok nevében, hiszen ők is felemelő pillanatokat élhettek át. Örömünnep volt ez a nap valamennyiünk számára.

 

"Szunnyad a csend a folyosókon,
hol sok-sok tabló néz le rám,
s a diák-arcok kérdik tőlem:
tényleg ez volt az iskolám?
Igen, ez volt! Én itt tanultam.
Nemcsak a Magyart, a Fizikát.
Ember lettem! És hittel vallom:
szeretni kell az iskolát,
mert szentély ez. Akár az ember,
ki most a Múltat kéri fel
igazolni egy örök tételt:
HOGY ÉLNI JÓ. ÉS ÉLNI KELL !"


(Vántsa Zoltán -Iskolában)

 

Cegléd, 2024. 06. 27.
 
Milusné Józsa Márta

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Értékelés: 0/0

Erzsébet Napközis tábor első hét

2024.07.02. 12:15 Lejár 2024.07.16. 23:59 [2034]
Erzsébet Napközis tábor első hét 2024

Várkonyis Erzsébet Napközis tábor 1. hete
Ebben a tanévben is lehetőségünk nyílt arra, hogy tanulóinknak az Erzsébet-program keretében a nyári szünetben programokat szervezzünk. Az összetartozás jeleként Erzsébet-tábor logóval ellátott pólót készíttettünk a gyermekeknek. Igyekeztünk egy olyan programokkal teleszőtt ötnapos nyári kikapcsolódást összeállítani számukra, amely plusz tudással ruházza fel őket és élményekben is gazdagodnak. Tematikánkban megjelent a sport és az egészségtudatos élet, környezetvédelem és környezetszépítés, kézművesség, néphagyományok megismerése és természeti értékeink védelme. A táborlakók vidám hangulatban, játékos feladatokon keresztül ismerkedtek egymással, volt kézműves foglalkozás, foci és sok-sok nevetés. A nagy hőségben pedig a ceglédi uszoda vizében, ill. a Budai úti termálfürdőben hűsölhettek. A vízipisztoly csaták nagyon népszerűek voltak., amik egy kis felfrissülést adtak. A közlekedést vonattal, villamossal és busszal oldottuk meg, amit nagyon élveztek a gyerekek. Kedden a kecskeméti Planetáriumban jártunk, ahol a bolygókkal és a csillagos égbolt rejtelmeivel ismerkedtünk.
A végén egy kis lézer show-ban is volt részünk. Délutánunkat a Leskowszky Zenegyűjtemény foglalkozásán töltöttük több ezer hangszer társaságában. Több különleges hangszert a gyerekek is megszólaltathattak. Csütörtökön a Tropicárium kedves és félelmetes állatait csodálhattuk meg, nagy izgalommal várták a rája simogatót. Pénteken a Pénz Múzeum épületét csodáltuk meg kívül-belül, ahol minden aranyozott színű volt. A bejáratnál két Pepper robot fogadott, akik a feltett kérdésekre adott válaszaikkal, tánccal, zenéléssel, vicc meséléssel szórakoztattak minket. A foglakozásokon megismerkedhetünk régi pénzekkel, jártunk "arany bányában", pénzkészítés folyamatát láttuk, online vásárlásról is információt szerezhettünk. Igazi
arany tömböt (12,5 kg) emelhettünk. A sok-sok számítógépes és interaktív játékkal hasznos tudáshoz jutottunk, majd mindenki elkészíthette saját tervezésű, saját fotójával ellátott bankóját. Az épület 7. emeletén lévő panoráma teraszáról gyönyörködhettünk a kilátásban és hűsölhettünk egy kis üdítő mellett.
Hetünket egy kis játékkal a Margitszigeten zártuk.
Köszönjük az Admirál étteremnek a finom ételeket.
A tábor szervezői: Balogh Zoltánné, Kocsis Sarolta, Máté Bálintné, Nyíriné Hargitai Ágnes, Hegyi-Pádár Edit, Retkes Nándorné.

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Értékelés: 0/0

Táncgála

2024.07.01. 15:12 Lejár 2024.07.15. 23:59 [2033]
Táncgála 2024

2024. június 17-én tartottuk Táncgála rendezvényünket a Gál József Sportcsarnokban. A rendezvény iskolánk hagyományai közé tartozik, hiszen 1999 óta mintegy 11 gála került megrendezésre, melyek mindig egy téma köré épültek, így megelevenedett Petőfi Sándor János vitéz című műve is táncjátékkal. Ebben az évben Fazekas Mihály Lúdas Matyi alkotása került az est középpontjába. A színdarabot Gór Marianna rendezte, és a 6.i osztály jelenítette meg. A táncokat iskolánk diákjai mutatták be elsőtől hetedik évfolyamig. A koreográfiákat betanították iskolánk táncpedagógusai:
Borgya - Réfi Ildikó és Hornyikné Takács Krisztina.

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Értékelés: 0/0

Millió lépés az iskoládért

2024.06.26. 15:33 Lejár 2024.07.10. 23:59 [2032]

Millió lépés az iskoládért c. kezdeményezésben iskolánk a 107. helyen végzett, mellyel 23 országos kékkört tettünk meg. Több osztály is aktívan lépegetett, tevékenykedett, de a legtöbb lépéseket a következő osztályok gyűjtötték:

  1. helyen a 3. c osztály

  2. helyen az 1.a osztály

  3. helyen a 3. a osztály végzett.

Köszönjük a szülők, gyerekek, kollégák közreműködését! Szívből gratulálunk Mindenkinek, aki részt vett a programban! Mozogni jó!

Millió lépés az iskoládért

Értékelés: 0/0

Cegléd legügyesebben kerékpározó iskolája a Várkonyi

2024.06.26. 15:31 Lejár 2024.07.10. 23:59 [2031]
Cegléd legügyesebben kerékpározó iskolája a Várkonyi

,, Cegléd legügyesebben kerékpározó iskolája a Várkonyi ’’

2024. június 15-én, szombaton iskolánk 10 alsós diákja meghívást kapott Hegedűs László többszörös országos triál bajnoktól, hogy részt vegyünk az iskolák közötti kerékpáros vetélkedőn. A gyerekek nagy lelkesedéssel érkeztek a Ceglédi Extrém Sportnap helyszínére, /Laska Fesztivál/ ahol egy ügyességi pálya várta őket. A pályát triál kerékpárral kellett teljesíteni, ehhez nagy segítséget nyújtottak a szervezők. Mivel csak a Várkonyi iskola tanulói jelentek meg a rendezvényen, így lehetőség volt arra, hogy a gyerekek egymással versengjenek. Az eredményhirdetésen a 2022-es év spanyol triál világbajnoka adta át a vándorkupát, melyet egy évig birtokol iskolánk. Gratulálunk a gyerekeknek és köszönjük a lehetőséget, hogy megismerkedhettünk a triál sporttal!

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Értékelés: 0/0

Nemzeti Összetartozás Napja

2024.06.26. 13:53 Lejár 2024.07.10. 23:59 [2030]
Nemzeti Összetartozás Napja 2024

Nemzeti Összetartozás Napja
Határtalanul témanap
"Nézd a szemeimet minden kiderül, kár mondani már
A magyarság szívbe menekül úgy is jót talál, úgy is jót talál."
Az  1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékező, június 4-ére eső nemzeti emléknapot Magyarországon, 2010-ben tartottak először. Határtalanul kirándulók témanapjának részeként színvonalas előadást hallgattak meg a felső tagozatosok. Tóth Tamás tanár úr megemlékezése segítette Trianon döntéseinek megértését és feldolgozását. Ugyanakkor lehetőséget adott arra is, hogy bebizonyítsuk : a nyelvéből és kultúrájából erőt merítő magyarság e történelmi tragédia után képes a nemzeti megújulásra, az előtte álló történelmi feladatok megoldására.
Fontos feladatunk a Kárpát-medence népei közös jövőjének elősegítése és az európai értékek érvényesülése. Sipos Luca: Juhász Gyula : Trianon című versét szavalta el. Szarka Tamás ezen a napon közös éneklésre és táncolásra hívja a világ magyarságát, melyhez iskolánk is csatlakozott több száz (543) hazai ill. külhoni iskola mellett. A Kézfogás című szerzemény már évek óta a nemzeti összetartozás himnusza, melyet minden esztendőben több tízezren adnak elő együtt egy időben a Kárpát-medencében és világszerte a nemzeti összetartozás napja alkalmából. Köszönjük Varga Péter zenei kíséretét és a gyönyörű dalokat Végh Zoltánnak a hangosítást.
Hornyikné Takács Krisztina és Borgya-Réfi Ildikó pedig fergeteges táncházat varázsolt az iskola udvarán.
Az aulában pedig a 7. évfolyam erdélyi kirándulásának fotóit és trianoni tablókat láthattak a gyerekek.
Máté Bálintné

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Értékelés: 0/0

Élmény ajándékba - strandolt a 4.d osztály

2024.06.25. 14:43 Lejár 2024.07.09. 23:59 [2029]
Élmény ajándékba - strandolt a 4.d osztály 2024

Élmény ajándékba - strandolt a 4.d osztály
A Városnapok 660 PERC SPORT rendezvényét iskolánk nyerte, melynek jutalma egy osztály részére belépőjegy a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpontba. A rendezvényre iskolánkból 18 osztály látogatott ki, ezért sorsolással döntöttük el, melyik osztály kapja ezt a jutalmat. Az ajándékutalványt a 4.d osztály nyerte 30 fő részére.
Az élményajándékot örömmel fogadtuk és 2024. június 11-én ellátogattunk a Strandfürdőbe. Felejthetetlen élményben volt részünk, köszönjük a lehetőséget!
Tiszavölgyi Tünde osztályfőnök

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Értékelés: 0/0

Tanévzáró

2024.06.25. 14:20 Lejár 2024.07.09. 23:59 [2028]

Tanévzáró

Értékelés: 0/0

Városi Úszóverseny

2024.06.21. 13:11 Lejár 2024.07.05. 23:59 [2027]
Városi Úszóverseny 2024 június

Szép eredmények a Városi Úszóversenyen 2024-06-14
2024. 06. 14-én, pénteken került megrendezésre a Városi Úszóverseny. Öt iskola vett részt a megmérettetésen. A Várkonyi iskolát 35 alsós és felsős lelkes diák képviselte. Négy úszásnemben és a 4x33 méteres gyorsváltó úszásban mutatták meg tanulóink felkészültségüket. A sok szép helyezésnek
köszönhetően iskolánk ebben az évben összesítésben 3. helyezést ért el.
Minden tanulónak gratulálunk a szép eredményhez!
Denginé Lakatos Gabriella, Kissné Kardos Zsuzsanna testnevelők

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Értékelés: 0/0

Környezetvédelmi világnap

2024.06.21. 13:06 Lejár 2024.07.05. 23:59 [2026]
Környezetvédelmi világnap 2024

Környezetvédelmi világnap

Az előző tanévekhez hasonlóan idén is megtartottuk iskolánkban a környezetvédelmi világnapot. Alsó tagozatos tanulóink feladatlapot oldottak meg, ismeretterjesztő videókat néztek és plakátot készítettek, amellyel a környezetvédelem fontosságára hívták fel a figyelmet. A környezetvédelmi világnap célja széles körben felhívni a figyelmet a környezetszennyezés
következményeire, elősegíteni az együtt gondolkodást és a közös cselekvést, terjeszteni a fenntartható fejlődés eszméjét.
Tiszavölgyi Tünde szervező pedagógus

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Értékelés: 0/0

Országos Herman Ottó Titok online természetismereti verseny

2024.06.18. 12:50 Lejár 2024.07.02. 23:59 [2025]
Országos Herman Ottó Titok online természetismereti verseny

Országos siker!

Az Országos Herman Ottó Titok online természetismereti verseny döntőjébe 2 tanuló jutott be a Várkonyi István Általános Iskolából. A Budapesten megrendezésre került döntő, hatodik évfolyamán több mint száz diák közül Ecser Mátyás kilencedik helyezést ért el, Sánta Csongor pedig első lett. Mindketten az iskola 6. m osztályos tanulói. Az országos döntő első helyezettje Csongor, azzal is kitűnt a több száz diák részvételével zajló versenyen, hogy a többi évfolyam győzteseit is lekörözve, a legmagasabb pontszámot érte el. Nagyon sokat gyakoroltak és készültek a megmérettetésre szüleikkel és felkészítő tanárukkal Milusné Józsa Mártával együtt.

Gratulálunk, ehhez a nem mindennapi eredményhez!

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Értékelés: 0/0

Esztergom, Párkány - kirándult a 4.d osztály

2024.06.12. 11:58 Lejár 2024.06.26. 23:59 [2024]
Esztergom, Párkány - kirándult a 4.d osztály

Esztergom, Párkány - kirándult a 4.d osztály

2024. június 4-én a 4.d osztály Esztergomba látogatott el. A városnéző kisvonattal Párkány városába is elutaztunk, így a Duna mindkét partján jártunk. A Bazilika Panorámatermének félköríves ablakából lenyűgöző kilátás nyílt a Dunára, a Vízivárosra és Párkányra. A Kresztergom Parkba érkezést követően csoportosan sétáltunk a pályán, ahol megismerkedtünk a közlekedési táblákkal, az útburkolati jelekkel, fényjelzésekkel. A csoportos oktatás után a gyermekek elektromos Suzuki kisautókban élhették át a vezetés élményét. A sikeres autóvezetés után minden gyermek saját arcképes "jogosítványt" kapott. Reméljük, lesz még ebben a tanévben hasonló közös élményben részünk.
Tiszavölgyi Tünde osztályfőnök

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Értékelés: 0/0

Cegléd az én városom rajzpályázat

2024.06.12. 11:45 Lejár 2024.06.26. 23:59 [2023]
Cegléd az én városom rajzpályázat 2024

CEGLÉD, AZ ÉN VÁROSOM - RAJZPÁLYÁZAT
Cegléd város "alapításának" 660. évfordulója alkalmából a Kossuth Múzeum rajzpályázatot hirdetett CEGLÉD, AZ ÉN VÁROSOM címmel. A helyi általános és középiskolásoknak szóló pályázatra 135 alkotás érkezett.
Iskolánkat alsó tagozaton a 2.a és a 4.d osztályok tanulói képviselték. 2024. június 7-én az ünnepélyes díjátadón a 4.d osztályból Légrádi Léda III. helyezésért oklevelet és ajándékcsomagot vehetett át. Cseh Maja, Lukács Dorka, Smiri Zsófia Lili és Virág Panni az alkotásukért Emléklapot kaptak.A 2.a osztályból leadott 11 alkotásból kettő díjazott lett. Túri Petra elhozta az első helyezést, Szűcs Csenge pedig különdíjat kapott.
Gratulálunk a kedves alkotóknak és felkészítő tanítóiknak: Losoncziné Zila Edit és Tiszavölgyi Tünde pedagógusoknak.

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Értékelés: 0/0

Fradi Suliga

2024.06.11. 10:15 Lejár 2024.06.25. 23:59 [2022]
Fradi Suliga Szezonvége 2024

Ebben a tanévben iskolánk részt vett az FTC által szervezett Fradi Suliga programban. A 7-8. évfolyamon tanuló gyerekek közül 15 fiú és lány vett részt ebben. A hat állomásból álló sorozatban kellett foci meccseket játszani, " jó cselekedeteket" végezni, meccsre járni. Ezekért pont járt a csapatnak, ami alapján eldőlt a végső sorrend. A programban 11 csapat vett részt Kecskeméttől Pécelig. A mi iskolánk végül az előkelő 5. helyen végzett, ami igazán szép eredmény. Köszönet a fiúknak és a lányoknak, akik végig kitartottak.

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Értékelés: 0/0

Aranytollacska helyesírási verseny

2024.06.11. 10:04 Lejár 2024.06.25. 23:59 [2021]
Aranytollacska helyesírási verseny 2024

Május 28-án, kedden rendeztük iskolánk alsó tagozatán az Aranytollacska helyesírási versenyt. Minden osztályból 5 tanuló jelentkezett a megmérettetésre. Nagy izgalommal jöttek a gyerekek, de a versenyről pozitív élményekkel távoztak. Minden évfolyamon az 1-3. helyezett oklevelet és tollat kapott, a 4-6. helyezett pedig oklevelet. Minden, a versenyen részt vevő tanuló emléklapban részesült. Köszönjük minden kollégának a versenyre való felkészítést.

Bíró Éva és Szalisznyó Judit szervező pedagógusok

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Értékelés: 0/0

next page
Bethlen Gábor Alap

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Akadálymentesített intézménykereső
(út a közzétételi listához)

Felíratkozás hírlevélre

Semmilyen kötöttséggel nem jár, bármikor leiratkozhat róla.

Felíratkozás hírlevélre

155

Határtalanul!

Bethlen Gábor Alap Családinfo - Együtt lenni jó Boldog iskola Tanulni élmény! Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Nemzeti Együttműködési Alap Adatkezelési tájékoztató

Régi honlapunk