Várkonyi István

Általános Iskola

Hír, program

Comenius pályázat

1970.01.01. 01:00 Rovat: Külkapcsolatok

A 2009/2010-es tanévben végre sikerült az "Egész életen át tartó tanulás" program keretén belül a Comenius pályázaton nem csekély (tizennyolcezer euró) anyagi támogatást nyernünk az Európai Uniótól közös programjaink megvalósításához.

Az elnyert összeget a tervezett közös tevékenységeink megvalósítására fordíthatjuk, amelyet két tanévre terveztünk. Ennek keretében mindhárom iskola tanulói jellegzetes nemzeti ételek eredetét kutatják ápolva saját nemzeti hagyományaikat, majd német illetve görög nyelvre fordítva a partneriskolák tanulóival is megismertetik azokat. Egymás receptjeinek kipróbálása, illetve a folyamatos kapcsolattartás által nyitottabbá válnak tanulóink más nemzetek kultúrája iránt, a közös tevékenységek során megtanulják elfogadni egymást, együttműködni egymással.

A pályázat összegéből megújulhatott egy tantermünk, amely egy konyhasarokkal bővült. Itt készülhetnek majd a finomabbnál finomabb német, magyar, görög ételek az összegyűjtött receptekből. Év közben interneten tartjuk a kapcsolatat, de a projekttalálkozókon megismerkedhetünk egymással.

Júliusban Ceglédre várjuk a német iskola tanulóit egy közös találkozóra. Az elkövetkező két év során mi utazhatunk el Mühldorfba és Athénba.Az utazásokon azok a tanulók vehetnek majd részt, akik a legtöbb pontot gyűjtik össze a projekttevékenységek során.

 A program egy háromnyelvű szakácskönyv kiadásával fejeződik be.  amár régóta dédelgetett álmunk valóra válhat az uniós támogatás segítságével.

Értékelés: 0/0
Bethlen Gábor Alap

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Akadálymentesített intézménykereső
(út a közzétételi listához)

Beiratkozási információk

Beiratkozási információk

Felíratkozás hírlevélre

Semmilyen kötöttséggel nem jár, bármikor leiratkozhat róla.

Felíratkozás hírlevélre

155

Határtalanul!

Bethlen Gábor Alap Családinfo - Együtt lenni jó Boldog iskola Tanulni élmény! Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Nemzeti Együttműködési Alap Adatkezelési tájékoztató

Régi honlapunk