Várkonyi István

Általános Iskola

Hír, program

Így kezdődött..

2010.03.07. 19:06 Rovat: Külkapcsolatok
Így kezdődött..

Öt évvel ezelőtt, egy novemberi hétvégén - uniós csalatkozásunkat megelőzően - delegáció érkezett Mühldorf városából egy partnervárosi szerződés lehetőségeiről tárgyalni a város vezetésével. Iskolánk ekkor kapott felajánlást, hogy kapcsolatot létesítsen a mühldorfi Hauptschule tanáraival s diákjaival. Mint utóbb megtudtuk, ezt a felkínált lehetőséget Molnár Istvánnak köszönhetjük, aki jelenleg Mühldorfban él, s valaha a Várkonyi István Általános Iskola tanulója volt.

 

⇦ A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Természetesen örömmel tettünk eleget a felkérésnek, nagy lelkesedéssel láttunk munkához. Az elmúlt évek során több alkalommal volt lehetőségüng az iskola németet tanuló diákjaival Mühldorfba látogatnink, az ottani oktatási rendszerrel és a csodás környékkel megismerkednünk. Természetesen mi is több alkalommal voltunk vendéglátói az ide érkező német diákoknak.

 

Ez év nyarán megismerkedhettünk az Athén környéki iskola tanulóival is, akikkel közösen nyújtottuk be pályázatunkat uniós támogatásért.

Értékelés: 0/0
Bethlen Gábor Alap

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Akadálymentesített intézménykereső
(út a közzétételi listához)

Beiratkozási információk

Beiratkozási információk

Felíratkozás hírlevélre

Semmilyen kötöttséggel nem jár, bármikor leiratkozhat róla.

Felíratkozás hírlevélre

155

Határtalanul!

Bethlen Gábor Alap Családinfo - Együtt lenni jó Boldog iskola Tanulni élmény! Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Nemzeti Együttműködési Alap Adatkezelési tájékoztató

Régi honlapunk