Várkonyi István

Általános Iskola

Hír, program

Interjú a 2020-as év Várkonyi plakett díjazottjával

2021.01.13. 15:06 Rovat: Főoldal

Tudod-e, hogy annak idején szüleid miért ezt az iskolát választották?
Elsősorban a tagozat miatt választottuk a Várkonyit és nem volt utolsó, hogy családunkból többen is az iskolába jártak. Továbbá befolyásoló tényező volt a nyelvek kihangsúlyozása, amit az iskola mindig is fontosnak tekintett.


Milyen volt a viszonyod a tanáraiddal?
A tanáraim mindig is figyelmesek voltak és a módjukban álló legtöbb lehetőséget próbálták megadni nekünk a sokszínű és érdekes tanulásra. Nem tudnék olyan tanárt mondani, aki a maga módján ne tette volna ki a lelkét az évek alatt és ne kereshettük volna meg ügyes-bajos dolgainkkal. A kölcsönös tisztelet és kompromisszum készség messze menőkig az egyik legfontosabb egy közösségben.


Milyen volt a kapcsolatod az osztálytársaiddal?
Az osztályközösség megpecsételheti az iskolában töltött élményeinket és teljesítményünket is. Fontos, hogy törekedjünk a lehető legjobb kapcsolat kialakítására egytől-egyig mindenkivel, egyértelműen lesznek szimpatikusabb emberek, de nem szabad a könyvet a borítójáról megítélni.


Mire vagy a legbüszkébb az itt töltött évek alatt?
Nem tudnék konkrétan kiemelni csak egy dolgot, amire büszke lehetek. A közösen elért sikerek íze még édesebb, viszont magadnak teszel tanúbizonyságot a teljesítő képességedről, ha valamit egymagad viszel véghez. A prózamondó, szépkiejtési és tanulmányi versenyek, azonban meghatározó és tanulságos tapasztalatok lesznek a jövőben is.


Melyik az a verseny, amelyikre a legszívesebben gondolsz vissza, miért?
A legtöbb izgulás és készülés egyértelműen a Kazinczy szépkiejtési versenyekhez fűződik és a legtöbb bizodalmam is ezekben a versenyekben volt. Azonban a kőrösi nyelvi csapatversenyek is emlékezetesek és különösen szép emlékek maradnak.

 

Mesélj egy kicsit jövőbeli terveidről!
Pontos terveim még nincsenek. Szeretek nyitottan állni a lehetőségeimhez és abban bízni, hogy a legjobb döntést hozom meg. Mindenképpen szeretném tovább elmélyíteni a nyelvi ismereteimet és ezt kamatoztatni a jövőben.


Mit gondolsz, miért te kaptad a Várkonyi plakettet?
Megesett, hogy valami nehézséget okozott, de valahogy mindig sikerült megoldanom vagy segítséget kérve megoldanunk a problémákat. Mások nem láthatják a gátlásainkat, de véleményem szerint azok leküzdése vagy a másoknak nyújtott segítség is előre vihet minket a sikerek eléréséhez és legmerészebb álmaink megvalósításához.

 

Interjú a 2020-as év Várkonyi plakett díjazottjával

Értékelés: 5/4
Bethlen Gábor Alap

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Akadálymentesített intézménykereső
(út a közzétételi listához)

Beiratkozási információk

Beiratkozási információk

Felíratkozás hírlevélre

Semmilyen kötöttséggel nem jár, bármikor leiratkozhat róla.

Felíratkozás hírlevélre

155

Határtalanul!

Bethlen Gábor Alap Családinfo - Együtt lenni jó Boldog iskola Tanulni élmény! Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Nemzeti Együttműködési Alap Adatkezelési tájékoztató

Régi honlapunk